Haptotherapie tijdens zwangerschap

Als je zwanger bent, gaat er over het algemeen veel aandacht en zorg uit naar het verloop van je zwangerschap en de ontwikkeling van je ongeboren kind. Bij de verloskundige of gynaecoloog krijg je controles en kun je hierover met veel vragen terecht.

Soms kun je tijdens deze periode behoefte hebben aan meer individuele aandacht of verdieping van je eigen gevoelens rondom de zwangerschap. Bij haptotherapie tijdens je zwangerschap sta jij en hoe jij je voelt centraal. 

Je kunt zelf bepalen waar je het accent van de begeleiding op wilt leggen. Zo kan je door een pittige of traumatische vorige bevalling of door een vervroegd afgebroken zwangerschap angstige gevoelens hebben over de zwangerschap. Het kan dan bijvoorbeeld fijn zijn om wat extra tijd en ruimte te besteden aan het contact maken met je kindje. Als je opziet tegen de bevalling kan haptotherapie je helpen om het vertrouwen in je eigen lijf te vergroten.

Misschien twijfel je over pijnbestrijding, dan kun je leren hoe je op een voelende manier om kunt gaan met pijn en daarmee ervaren waar jouw grenzen liggen met betrekking tot pijn. Wanneer je moeite hebt met ontspannen kan haptotherapie helpend zijn om spanning los te laten.

Zo zijn er tal van situaties en voorbeelden te bedenken waarin haptotherapie tijdens je zwangerschap toepasbaar is.