Haptotherapie tijdens zwangerschap

Als je zwanger bent, gaat er over het algemeen veel aandacht en zorg uit naar het verloop van je zwangerschap en naar de ontwikkeling van je ongeboren kind. Bij de verloskundige of gynaecoloog krijg je controles en bij hen kun je terecht met vragen.

Soms kun je tijdens deze periode behoefte hebben aan meer individuele aandacht of verdieping van je eigen gevoelens rond de zwangerschap. Bij haptotherapie tijdens je zwangerschap sta jij centraal en is er volop aandacht voor hoe jij je voelt. 

Er zijn tal van situaties en voorbeelden te bedenken waarin haptotherapie tijdens je zwangerschap toepasbaar is. Je kunt zelf bepalen waarop je het accent van de begeleiding wilt leggen. Door een pittige of traumatische vorige bevalling of door een vervroegd afgebroken zwangerschap kun je bijvoorbeeld angstige gevoelens hebben over de zwangerschap. Het kan dan fijn zijn om wat extra tijd en ruimte te besteden aan het maken van contact met je kindje. En als je opziet tegen de bevalling kan haptotherapie je bijvoorbeeld helpen om het vertrouwen in je eigen lijf te vergroten.

Misschien twijfel je over pijnbestrijding, dan kun je leren hoe je op een voelende manier kunt omgaan met pijn en ervaren waar jouw pijngrens ligt. Als je moeite hebt om te ontspannen, dan kan haptotherapie je helpen om spanning los te laten.